Flowpacker verpakingsmachines

Flowpacker: snelle en hygiënische verpakkingsmachine

Een flowpacker is de ideale vul- en sluitmachine voor een soepele en efficiënte procesgang voor alle producten die horizontaal verpakt moeten worden. Bij de flowpacker wordt de verpakking gevormd door folie die uit een rol om het product wordt gevormd en gesloten. De flowpacker verpakt voedsel snel, hygiënisch, representatief én de houdbaarheid wordt verlengd. Ook voor non food is de flowpacker in veel situaties de beste inpak-oplossing.
De verpakkingsmachine kan flexibel aangepast worden aan het betreffende product en de verpakkingsvereisten.

Stand alone flowpacker of geïntegreerd in verpakkingslijn

Een flowpacker is mogelijk als stand alone verpakkingsmachine, maar kan ook uitstekend onderdeel zijn van een volledige verpakkingslijn. Afhankelijk van uw producten, processen en wensen ontwikkelen we de voor u ideale oplossing, inclusief toevoersysteem, transportbanden en besturingssoftware. Uiteraard houden we bij de ontwikkeling van elke flowpacker volledig rekening met de hoogste hygiëne-eisen en HACCP-normen: Elke flowpacker is volledig én eenvoudig schoon te maken, vraagt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur.

Backseal flowpacker

Voor delicate of losse producten

Bij de backseal flowpacker wordt de folie vanuit de onderkant aangevoerd: de folie draagt het product. De backseal flowpacker is zeer geschikt voor het hermetisch sealen van delicate producten, zoals tortilla’s, kaas en pannenkoeken. Maar ook voor het verpakken van losse producten, zoals schroefjes, papieren zakdoeken etc. is de back seal flowpacker de ideale verpakkingsmachine.

Rotary / box motion flowpacker

Voor snel resp. vacuüm verpakken

De rotary flowpacker is ideaal om kleine producten als snoepgoed met hoge snelheden te verpakken. Snelheid en hygiëne zijn de sleutelwoorden bij de rotary flowpacker. De boxmotion flowpacker is ideaal voor het onder atmosfeer verpakken van onder meer kaasproducten, vleeswaren en andere bederfelijke etenswaren.
Zowel de rotary als de box motion flowpacker worden conform klantspecificatie samengesteld.

Attachless invoer flowpacker

Invoer met banden i.p.v. kettingen

Het klassieke flowpacker invoersysteem functioneert met ketting-transport. Dat werkt doorgaans uitstekend, maar voor sommige producten is een attachless invoer met banden aan te bevelen. Een groot voordeel is dat de producten met onregelmatige afstand op de banden geplaatst kunnen worden. De afstand wordt automatisch aangepast zodat de producten met de juiste tussenafstand arriveren bij de flowpacker.

Afbeeldingen machines

imgp5978-machine

Rotary Fuji Flowpacker

  • 500 producten p/min.
  • Tot breedtes van 500mm
imgp1477

Boxmotion Fuji Flowpacker

fuji

Gereviseerde Flowpackers

Start typing and press Enter to search