Robot Verpakkingslijnen

Klantspecifieke inzet van robotica voor verpakkingsmachines

Rendementsverhoging door robotica

Robotica toepassingen in een verpakkingsmachine dragen in belangrijke mate bij aan rendementsefficiency. Door automatisering van repetitieve werkzaamheden worden productiviteit en flexibiliteit onmiddellijk verhoogd. Bovendien zijn ook wettelijke eisen zoals Arbo- en hygiëne-maatregelen direct perfect in orde. Er zijn oneindig veel toepassingen van robotica mogelijk. Pick and place robotcellen, linetracking en robot vision zijn belangrijke toepassingen.

Maatwerk in robotica toepassingen bij verpakkingsmachines

Bij elk ontwerp voor robotica bij een verpakkingsmachine staat uw vraag centraal en niet een standaardaanbod aan oplossingen. De robotica toepassing moet exact zó zijn ontworpen en ingeregeld dat het de specifieke vraag van de opdrachtgever optimaal beantwoordt. En daarvoor hebben wij alles in huis. Niet alleen engineers en programmeurs die hun vak perfect beheersen, maar ook een uitgebreid en modern machinepark inclusief 3D printer

Pick and place

Verbeteren van productiviteit & flexibiliteit

Pick & place robots pakken producten op met grijpers of zuignappen, afhankelijk van het product. Na het oppakken, plaatsen de robotarmen het product in een verpakking. De pick & place robots kunnen eenvoudig en snel van programma wisselen.
Uiteraard wordt elke pick & place verpakkingsrobot volledig conform specificaties ontworpen.

Line tracking

Traceren van bewegende producten

Bij line tracking traceert de robot bewegende producten zeer nauwkeurig, om ze vervolgens in motion op te pakken van een transportband, waarna de producten in hun verpakking kunnen worden geplaatst. Het line tracking systeem is eenvoudig te bedienen, waardoor wisselingen in producten of in snelheid van de transportband zonder efficiencyverlies kunnen plaatsvinden.

Robot vision

Robotica voor scherp toezicht op verpakkingslijnen

Met robot vision wordt u in staat gesteld om (al dan niet gedeelten van) de verpakkingslijn haarscherp in het oog te laten houden, voor een breed scala aan detectie- en scandoeleinden. Robot vision vindt zijn toepassing in onder meer het waarborgen van continuïteit, voor kwaliteitscontrole (vorm, kleur etc.) en voor tellen, groeperen en stapelen van producten.

Afbeeldingen machines

img_0622

Fanuc M20 robot

  • 6-picks per beurt
  • Line tracking
imgp4749

Fanuc M2 robot

  • Fast picking
  • Vision integrated
dsc6685

Fanuc M1 robot

  • Compact picken
  • assembleren met hoge snelheid
dsc7437_edited

Fanuc LR-mate’s robots

  • Stapel producten wegleggen
  • Line-tracking
  • Rapid-tool-change

Start typing and press Enter to search