Toevoersystemen

Toevoersystemen voor efficiënte geautomatiseerde aanvoer

Toevoersystemen voor flowpackers, casepackers en trayladers verhogen in hoge mate de efficiency en garanderen een probleemloze aanvoer van producten. De producten worden perfect uitgelijnd voordat ze op het toevoersysteem terechtkomen. Dan worden de producten achter elkaar geplaatst, waarna ze op steek van de ketting worden gepositioneerd.
Het toevoersysteem meet voortdurend de snelheid van de bewegende producten en stuurt deze gegevens indien van toepassing door naar de flowpacker, casepacker of traylader.

Flexibel aan te passen toevoersystemen

Alle toevoersystemen worden nauwkeurig afgestemd op de specifieke eisen van de klant. Het is eenvoudig en snel mogelijk om het toevoersysteem aan te passen per product (vorm, gewicht, substantie, met / zonder koeling, met / zonder vacuüm etc.), zodat het systeem voortdurend en flexibel ingezet kan worden.

Racetrack

Dubbele en drievoudige racetrack

Een racetrack is een compact samengesteld systeem dat hoge aanvoersnelheden van al dan niet verpakte producten zijdelings sorteert in een formatie naar keuze. Dit is een voorbereiding waarna een “pick- and place unit” de formatie oppakt en weglegt in de toevoerbaan richting bijvoorbeeld een flowpacker.

Een dubbele racetrack heeft twee gespiegelde ingangen waardoor de capaciteit verdubbelt. Een drievoudige variant heeft er drie, voor een driedubbele capaciteit.
Elke racetrack systeem kan volledig op maat ingericht worden, afgestemd op de producten, processen en wensen van elke individuele afnemer.

Buffersysteem

Tijdelijke buffer van producten

Door een buffersysteem toe te voegen aan het toevoersysteem van een verpakkingslijn kan de productstroom tijdelijk efficiënt gebufferd worden. Dit zorgt voor minimale stagnatie bij bijvoorbeeld storingen of bij wisseling van verpakking. De rest van het proces blijft immers gewoon functioneren.
Zo kan men op efficiënte wijze anticiperen op rendementsverlies door storingen, wisselingen of andere (on)verwachte procesverstoringen.
Buffersystemen worden uiteraard conform klantwens ingericht.

Afbeeldingen machines

imgp1221

Enkelvoudige racetrack

  • Groeperen en positioneren van producten
  • Continu proces
igp0592

Dubbelvoudige racetrack

  • Dubbele uitvoering
  • 500 producten p/min
imgp9335

Buffertoren

  • 8-laags
  • Automatisch vallen & ontladen
img_0806

Koeltransport

  • Koeltijd van 10 min.
  • Transport +100 meter

Start typing and press Enter to search