Traybeladers/Traypackers

Trayladers / traypacker voor het volautomatisch laden van trays

Trayladers of traypackers vinden hun toepassing in het snel en volautomatisch beladen van kunststoffen, polystyreen of kartonnen trays of doosje. Met een pick & place-arm worden de producten met een vacuümzuigertje opgepakt. Vervolgens worden ze neergelegd op de transportbaan, daar worden ze neergelegd in een tray of doosje. Producten die met behulp van een traylader verpakt worden, zijn onder meer bakkersproducten, chocoladeproducten, fruit, groenten etc.
De traypackers worden elektronisch en computer gestuurd. Via een servo-gestuurd systeem wordt de stabiliteit van de hoeveelheden per verpakking gegarandeerd.

Tubo-vuller voor breuk-arm vullen bij trillingen of hoogtes

Een traypacker variant is de tubo-vuller, voor het afvullen van producten in tubo`s of trays met zo weinig mogelijk breuk die wordt veroorzaakt door trillingen of te grote valhoogtes. Met dit de tubo-vuller kunnen producten perfect op gewicht of op aantal afgevuld worden.

Robot traylader / traypacker

Volautomatisch beladen van trays

Bij een traylader met robotica worden de producten met een pick and place-arm opgepakt en geladen. Robotica staat garant voor betrouwbaarheid, efficiency en flexibiliteit. Automatisering van traybelading resulteert onmiddellijk in hogere snelheden en efficiency. Bovendien zijn Arbo- en hygiënevoorschriften eenvoudig na te leven door robotica toepassingen.

Conventionele traylader / traypacker

Multi inzetbaar voor laden van trays

Een conventionele traylader zorgt eveneens voor belading van trays en doosjes. Belangrijke kenmerken van een traylader – zowel met robotica als conventioneel – zijn de hoge capaciteit en de multi-inzetbaarheid, voor zowel enkelvoudige als meervoudige producten. Schoonmaken van een traylader gaat snel en uiterst hygiënisch.

Afbeeldingen machines

Fanuc M10 robot

  • Multi-pick
  • Meerdere dozen in één-tijd vullen

Robot-pick-and-place-lijn

  • Hoge snelheden
  • Zeer flexibel
  • Kleine ombouwtijden

Traybelader

  • Simpele manier van doosvulling
  • Voor kwetsbare producten

Casepacker robotcel

  • Fanuc M35 robot
  • Vanuit plano, doos maken, vullen en sluiten.

Start typing and press Enter to search